Contact

Telefoon: 06-12462069

Email: info@lg-dance.nl

Adres Borculo: Lochemseweg 3, 7271 WB 
Adres Arnhem: Pallas Atheneplein 2, 6846  XA

Rekening: NL38RABO0149500912
KVK: 09199019

 

Postadres: Het Wagenwiel 3, 6846 JK Arnhem
 

Volg LG-Dance
Locatie

© 2017 by LG-Dance | Designed by Marcel van Kommer | Created with Wix.com

DANSSTUDIO BORCULO

ZUMBA VOOR VOLWASSENEN

Bij deze stijl kun je een digitale strippenkaart kopen. Hiermee heb je recht op 8 keer een les wanneer het jou uitkomt! 

DOWNLOADS

LESROOSTER LG-DANCE 2019-2020

Ben je benieuwd hoe een les eruit ziet of wil je eerst ervaren hoe het is? Kom dan gratis een proefles meedraaien!

VAKANTIEDAGEN LG-DANCE BORCULO 2019-2020:

Herfstvakantie 21 t/m 25 oktober 2019 | Kerstvakantie: 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 | Voorjaarsvakantie: 22 februari t/m 1 maart 2020 | Meivakantie: 25 april t/m 3 mei 2020 | Zomervakantie: 18 juli t/m 30 augustus 2020

STIJLEN LG-DANCE

CONTEMPORARY:

Contemporary is een hedendaagse dansstijl waarbij verschillende stijlen gecombineerd mogen worden. In deze les zal aandacht worden besteed aan technieken, lijnen en lenigheid met invloeden vanuit de Urban scene.

DANCEHALL:

Dancehall is een dansstijl uit Jamaica en heeft veel invloeden van African stijl. Het is stoer, sexy en vooral erg ritmisch op lekkere dancehall beats. Dancehall vraagt veel van je spieren, en het is dus ook een echte workout!

 

STREETDANCE en URBAN: 

Streetdance is een verzamelnaam van verschillende dansvormen. Het bevat stoere bewegingen die je o.a. in videoclips ziet. In deze les zul je dansen op hiphop, R&B en popmuziek. Naast het aanleren van choreografieën zal er ook gewerkt worden aan basics, lichaamscontrole en muzikaliteit.

 

CREW TRAINING:
Om leerlingen een goede begeleiding te geven in hun dansvermogen bestaat de selectie training. Dit is de tweede les in de week, leerlingen zullen dus een andere extra les moeten volgen. Tijdens deze les wordt er toe gewerkt naar wedstrijden en optredens. Naast de choreografieën werkt iedereen aan zichzelf als danser. Dit gebeurt in de vorm van reflecteren, freestylen en duo dansen.


GIRLY CLASS:
Girly is te zien als een vrouwelijke variant op de hiphop. Er wordt gewerkt met strakke bewegingen, maar ook met een bepaalde flow. Bij Girly worden de ‘hiphop bewegingen’ op een vrouwelijkere manier uitgevoerd.

 

ADULTS CLASS: 

Zoals de naam al zegt, is deze les gemaakt voor volwassenen. Tijdens de les wordt er gewerkt met verschillende (Urban) stijlen. Dancehall, (female) hiphop en afro worden met elkaar afgewisseld. Deze les staat in het teken van lekker bewegen, zweten en gezelligheid!

In deze les zal aandacht worden besteed aan technieken, lijnen en lenigheid die je in de dans nodig zult hebben. Je hebt verschillende soorten stijlen o.a. lyricial en broadway jazz, die ook naar voren zullen komen.
 

KLASSIEK BALLET:

De basis van alle danssoorten is klassiek ballet. Dit is tevens de oudste danstechniek die er bestaat. Ballet zorgt voor een goede houding, flexibiliteit, coördinatie, muzikaliteit en motoriek. Een uitdaging voor het hele lijf. Door middel van grond, barre en ruimtelijke oefeningen wordt de danstechniek aangeleerd. Naarmate de leerling ouder wordt neemt deze danstechniek een steeds belangrijkere plaats in de dansles aan.

Vanaf 12 jaar (mits de voeten daar geschikt voor zijn) kan de leerling ook op spitzen dansen.

 

SELECTIE TRAINING MODERN:
Om leerlingen een goede begeleiding te geven in hun dansvermogen bestaat de selectie training. Dit is de tweede les in de week, leerlingen zullen dus een andere extra les moeten volgen. Tijdens deze les worden de moderne/jazz danstechnieken meer uitgediept, krijgen de leerlingen veel choreografie aangeboden en worden veel improvisatie opdrachten gedaan om het creërend vermogen aan te spreken.

HIPHOP: 

Bij hiphop wordt er vooral aandacht besteed aan de groove, bepaalde accenten in de muziek waarop gedanst wordt. De hiphop lessen bestaan uit de basis passen van hiphop dans. Er wordt aan je eigen stijl gewerkt en hoe jij danst. Dit wisselt af met choreografie lessen en basis lessen om zo veel mogelijk verschillende aspecten van dans weer te kunnen geven.

 

BREAKDANCE
De breakdance lessen zullen voornamelijk bestaan uit de basis passen breakdance. Een goede basis zal zorgen voor sneller begrip op hoe de dans werkt en hoe jij je lichaam kan inzetten om gave tricks te kunnen doen.

OUDER EN KIND DANS:

Niets is leuker dan samen de wereld van beweging te ontdekken, op muziek! De les Ouder en Kind. Dans biedt kinderen van 2 t/m 4 jaar met een ouder/verzorger een leuke mogelijkheid om deze wereld samen te ontdekken. Uw peuter zal op een speelse manier opzoek gaan naar de fysieke, emotionele, sociale en muzikale uitdagingen waarbij de ouder een grote rol inneemt om het kind hierin te begeleiden. Er wordt gedanst, gezongen, van elkaar geleerd en natuurlijk veel gelachen. Een fantasierijke dansles waarbij de interactie tussen ouder en kind centraal staat!

 

DANCEMIX:
De titel zegt het al, de Dancemix-les biedt een breed scala aan dansstijlen. De stijlen urban, jazz, modern, breakdance en improvisatie zullen allemaal voorbij komen. De leerling kan zich op deze manier breed oriënteren en ontdekken wat het beste bij hem/haar past. De stijlen worden apart van elkaar behandeld maar ook door elkaar gemixt. Zo ontstaan nieuwe bewegingsvormen die niet altijd in een hokje te plaatsen zijn. Deze les is zeer geschikt voor dansers van alle niveaus, voor iedere
danser is een uitdaging te vinden in deze les!

MODERNE DANS: 

De grootste tegenhanger van klassiek ballet is modern, al versterken deze twee dansstijlen elkaar erg goed. De moderne dansstijl gaat uit van het natuurlijke bewegingsproces. In tegenstelling tot klassiek ballet gaat het uit van zwaartekracht en het gebruik hiervan. Zwaartekracht, ademhaling en grondgebruik zijn bij deze danstechniek erg belangrijk. Een dynamisch en daardoor ook intensieve dansstijl want er wordt gesprongen, gerold, gedraaid en gezwaaid.

KINDERDANS:

Tijdens deze dansles voor de 4-5 jarigen staat de algemene dansante vorming (ADV) centraal. Door middel van een  thema of verhaal zullen de beginselen van dans op een speelse manier worden aangeleerd. Tijdens de les ontwikkelen we de houding, muzikaliteit, lichaam-en vormbewustzijn, (grove) motoriek, coördinatie, expressie en stimuleren we de fantasie. Hierdoor zullen ze de basis van de dans leren kennen.

 

ZUMBA: 

Klaar om jezelf in conditie te feesten? Kom dan naar de zumbales. Het is een opzwepend, doeltreffend en makkelijk te volgen dans- en fitnessprogramma op Latijns-Amerikaanse muziek. Laat je lekker gaan tijdens de les en ga fit en blij weer naar huis!
Zumba gaat d.m.v. een strippenkaart. Dus kun je niet, dan betaal je ook niet.

ZUMBA GOLD:
Zumba Gold is een Zumba variant met een lagere intensiteit en dus uitermate geschikt voor beginnende sporters en senioren! Het is de ideale les voor mensen die op een leuke manier willen afvallen of hun conditie willen verbeteren. Zumba is leuk, energiek en het geeft je een fantastisch gevoel!

SHOW-MUSICAL DANS:

Tijdens deze les wordt er gewerkt op swingende musical nummers. Er zullen bekende klassiekers voorbij komen, maar de leerlingen maken ook kennis met minder bekende musicals van bijvoorbeeld Broadway.

THEATER:
Naast danslessen, worden er ook theaterlessen aangeboden. Je maakt kennis met alle facetten van theater en drama en dit alles komt samen op het grote en kleine podium. In de lessen wordt er aandacht besteed aan fantasiegebruik, scene werk, emoties, vertrouwen en durven uitvergroot te spelen. We werken met bewegingstheater waarin improvisatie en het inzetten van je lijf en mimiek belangrijk is. Gedurende het seizoen werken we toe naar meerdere presentaties en voorstellingen.

TOTAL WORKOUT:

Geen moeilijke pasjes, maar wel actief bewegen op motiverende muziek!

Tijdens deze les wisselen we een conditioneel gedeelte af met grondoefeningen. Tevens maken we gebruik van verschillende materialen zoals gewichtjes, fitbal en elastieken.

Deze afwisselende les richt zich op het verbeteren van de conditie, spierversterking en stimuleert de vetverbranding.

De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen op eigen niveau en daardoor is deze les toegankelijk voor iedereen.

OUDEREN IN BEWEGING:
Deze les is geschikt voor mensen van 60 jaar en ouder die fit willen blijven of worden. Ook wanneer u jonger bent mag u deelnemen aan deze les. De intensiteit is alleen lager t.o.v. andere lessen.

Een afwisselende les op muziek van toen waarbij we werken aan de conditie, spierversterking en het soepel houden van het lichaam. De oefeningen kunnen eenvoudig worden aangepast op uw eigen niveau.

Persoonlijke aandacht staat centraal en verantwoord bewegen met plezier, zodat u met een fijn en fit gevoel naar huis gaat. Na de les drinken we samen nog een kopje koffie of thee, want ook gezelligheid mag in deze les niet ontbreken.

Wees welkom!